Splošni pogoji podjetja KENOVA, Antonela Kočevar s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (od tu naprej GDPR), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Po novi evropski uredbi (GDPR http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:52012DC0596) lahko vsak uporabnik, ki se registrira na spletni strani kenova.si poda zahtevo za ogled podatkov, ki jih hranimo o uporabniku. Prav tako kot zahteva zakon lahko uporabnik zahteva izbris svojih osebnih podatkov. S strinjanjem s pogoji poslovanja, se strinjate da bo podjetje Antonela Kočevar s.p., hranilo vaše osebne podatke v elektronski podatkovni zbirki.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (ponudb, računov ali preklic naročila) in ostalo potrebno komunikacijo za uspešno opravljen nakup in dostavo. Uporabnik bo v sklopu naročila prejel omejeno število elektronskih sporočil, ki bodo vsebovala informacije v katerem stanju se nahaja proces nakupa.

Vaš osebni podatki ne bodo uporabljeni za masovno sporočanje novosti, akcij in ne bodo avtomatsko obdelani, analizirani ali predani nepooblaščenemu nepovezanemu subjektu.

Vaš ime, priimek, naslov in telefonska številka bodo posredovani kurirju zaradi potreb dostave in lažjega usklajevanja časa dostave.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Spletna stran kenova.si uporablja piškotek samo v primeru, da se uporabnik registrira in se prijavi. To je tako imenovani sejni piškotek, ki je veljaven v času aktivne seje. Kenova.si uporablja piškotek izključno samo za potrebe seje prijavljenega uporabnika.